Unul dintre cei mai spectaculoși jucători din campionat, Donatas Tarolis, va face parte din lotul formației noastre și în stagiunea viitoare. Acesta a sosit la Cluj-Napoca în vara anului trecut de la gruparea Lietkabelis, alături de care a evoluat în Basketball Champions League.

Donatas a împlinit, pe 30 martie, vârsta de 26 de ani. El măsoară 2.03 metri şi poate fi folosit pe poziţia de extremă de forţă. Baschetbalistul s-a născut în Gargždai şi a debutat în 2011 la echipa oraşului natal. Apoi a fost remarcat de puternica Žalgiris, acolo unde a jucat în perioada 2013-2015. Mai mult, în 2017, Tarolis s-a regăsit în naţionala Lituaniei, care a câştigat medaliile de aur la Universiada din Taipei, Taiwan.

În stagiunea precedentă a Ligii Naționale, balticul a înregistrat medii de 14.5 puncte, 4.8 recuperări, 2.1 pase decisive și un indice al eficienței de 17.6. El s-a evidențiat și în finala Cupei României, atunci când a fost desemnat BT Player of the Game. Împotriva orădenilor, Donatas a strâns 10 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive.

De asemenea, Tarolis a impresionat în numeroase confruntări din FIBA Europe Cup. Drept dovadă, în această competiție, sportivul nostru a contabilizat statistici de 12.4 puncte, 4.9 recuperări și 1.8 assist-uri.

Donatas Tarolis, jucător U-Banca Transilvania:

"Sunt extrem de fericit că voi face parte din familia U-BT pentru încă un sezon. De abia aștept să lupt pe teren pentru echipă, oraș și suporteri. Cu toții vrem să ne îndeplinim obiectivele!"