U-Banca Transilvania va reprezenta România în Basketball Champions League. Echipa noastră se va lupta să ajungă în grupele competiției, însă până acolo va trebui să treacă de două tururi preliminare. În această fază sunt înscrise 16 formații, printre care amintim mai vechile noastre cunoștințe Tsmoki Minsk, Balkan Botevgrad sau Donar Groningen.

În schimb, în grupe sunt deja calificate 28 de echipe, multe dintre ele cu un palmares de invidiat. Ne gândim aici la Fortitudo Bologna, Lietuvos Rytas Vilnius, Galatasaray Istanbul, Zaragoza, Dinamo Sassari, Iberostar Tenerife sau AEK Atena.

Mai mult, 25 de țări vor avea cel puțin o reprezentantă în Basketball Champions League. 14 dintre grupări au încheiat sezonul pe primul loc în campionatele lor. Drept dovadă, organizatorii Basketball Champions League afirmă, pe site-ul oficial, că ne așteaptă cea mai puternică ediție a întrecerii de până la ora actuală.

Tragerea la sorți pentru preliminarii și grupe va avea loc pe data de 15 iulie 2020 la Casa Baschetului din Geneva. Primele jocuri de calificare se vor desfășura pe data de 15 septembrie, urmând ca sezonul regulat să înceapă pe 13 octombrie.