imagine articol

Eșec la Oradea pentru baschetbaliștii noștri

U-Banca Transilvania a suferit prima înfrângere în actuala ediție a Ligii Naționale. Echipa noastră a fost învinsă sâmbătă seara de CSM CSU Oradea, într-un joc din etapa cu numărul X. A fost 82-74 pentru gruparea bihoreană, confruntarea având loc la Arena Antonio Alexe.

Baschetbaliștii lui Cristian Achim au beneficiat de o atmosferă electrizantă pe teren propriu și au pornit ca din pușcă în meci. Astfel, după nici două minute, tabela indica 6-0. Darko Planinić a adus primele puncte ale noastre, însă Oradea a fost mai energică și a mers la 12-4. Până la finalul actului, Darko și Patrick Richard au limitat distanța înregistrată, 26-20. Spre deosebire de duelul de miercuri, CSM CSU l-a putut utiliza pe Bobe Nicolescu, în timp ce Kris Richard, Giordan Watson sau Aaron Broussard au fost în mare formă. Aceștia au ajutat-o pe Oradea să intre la cabine sub adăpostul a cinci lungimi, 42-37.

La revenirea de la cabine, Patrick Richard s-a luptat cu defensiva adversarilor. În atac, U-Banca Transilvania a limitat numărul mingilor pierdute, așa că ne-am apropiat la 52-51, după o reușită de la mare distanță a lui Richard. La rândul său, Planinić a depus un efort remarcabil în spațiul de trei secunde. Chiar și așa, Oradea a strălucit în faza ofensivă și nu a întâmpinat probleme în a obține un rezultat pozitiv. 

MIHAI SILVĂȘAN, antrenor principal U-Banca Transilvania:

Thumbnail

”În primul rând, felicit Oradea pentru victoria din această seară. Este o victorie meritată a lor. Ne așteptam la un meci dificil, știam că au mândria de a fi campionii țării. Nu ne-am gândit că vor ceda sau că ne vor da meciul. A fost un joc disputat, pe care ei l-au controlat în mare parte. Am stat în spatele lor, însă nu am avut forța să ne revenim. Au avut o apărare agresivă, care ne-a determinat să înregistrăm 19 mingi pierdute. Este foarte mult dacă vrei să câștigi o astfel de partidă. De asemenea, am avut un procentaj slab la aruncările de trei puncte. Am izbutit doar patru coșuri din 17 aruncări. Evident, acest lucru este și din cauza apărării orădene. Știm că vom avea bătălii pe măsură cu CSM Oradea tot sezonul. Mergem mai departe, nu luăm jocul ca o tragedie. Contează cum ne vom recupera, deoarece ne așteaptă o deplasare lungă la Minsk. Vom pleca de luni, nu există timp prea mult de pregătire a jocului. Apoi urmează o nouă deplasare la Sibiu. Nu este nicio problemă, am demonstrat că jucăm bine și în deplasare. Vom face tot ce ne stă în putere pentru a fi gata de întâlnirea cu Tsmoki Minsk. Totodată, țin să le mulțumesc suporterilor, care ne-au însoțit în număr mare la Oradea.”

CSM CSU Oradea - U-Banca Transilvania 82-74 (26-20, 16-17, 19-18, 21-19)

Parteneri