imagine articol

Justin Edwards este noul jucător al formației noastre

U-Banca Transilvania continuă să își întărească lotul în vederea viitorului sezon competițional. Gruparea noastră a ajuns la un acord cu Justin Edwards, un fundaș canadian de 1.91 m, care a evoluat în două dintre cele mai puternice campionate ale Europei. Ne referim aici la întrecerile din Italia și Franța.

Născut pe 31 octombrie 1992 la Scarborough, Ontario, Edwards a urmat colegiul în Statele Unite. Mai exact, sportivul a studiat la două universități importante din NCAA, și anume University of Maine, respectiv Kansas State.

Justin a încheiat facultatea în anul 2016, atunci când și-a început și cariera profesionistă. Astfel, el a semnat un contract în Ungaria, cu  Alba Fehérvár. Alături de această formație, canadianul a bifat prezențe în FIBA EuropeCup Challenge și a câștigat Cupa și campionatul Ungariei. În 47 de partide, nord-americanul a înregistrat medii de 14.9 puncte, 4.2 recuperări și 3.2 pase decisive.

După ce a petrecut o lună anului 2017 în liga de vară a NBA, Edwards s-a transferat în Italia, la Orlandia Basket. Deși s-a impus repede în Italia, fiind desemnat la un moment dat jucătorul etapei în prima ligă, Justin a căutat o altă aventură și a plecat în Coreea de Sud. Noul nostru fundaș a mai trecut pe la Nanterre 92 (Franța) și Ironi Nahariya (Israel).

Ultima dată, Edwards s-a regăsit în lotul maghiarilor de la Egis Körmend, pe care i-a ajutat cu 13.5 puncte pe meci, respectiv 4.6 recuperări și 2.9 assist-uri.

Justin Edwards, jucător U-Banca Transilvania:

Am ales U-BT pentru că este un club foarte bine organizat. Echipa are ca obiectiv câștigarea Ligii Naționale, iar eu îmi doresc să fiu campion. În plus, șansa de a participa în Basketball Champions League este un obiectiv foarte important pentru mine și voi da totul pentru ca echipa să ajungă cât mai departe în această competiție.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit