imagine articol

Medalii de bronz pentru U-Banca Transilvania

U-Banca Transilvania a încheiat sezonul cucerind medaliile de bronz. Formația noastră a câștigat și al doilea meci al finalei mici cu SCM U Craiova.

În partida din această seară, gruparea clujeană s-a impus cu scorul de 92 la 79. Titularii ardelenilor au fost Aleksandar Rasic, Nandor Kuti, Kyndall Dykes, Andrei Calnicenco și Nana Foulland, însă oltenii au inaugurat tabela, prin coșul lui Porter Troupe. Replica noastră a venit abia după două minute, grație lui Nana Foulland. Primul sfert s-a desfășurat sub semnul echilibrului, astfel că tabela indica 20-21 după 10 minute de joc.

Doljenii s-au desprins în actul secund la opt puncte, 29-21, dar Kyndall Dykes și-a intrat rapid în meci. De asemenea, Andrei Calnicenco a contribuit cu puncte și ne-a ajutat să egalăm la 36. Ulterior, același Calnicenco a stabilit scorul pauzei, 36-40.

La revenirea de la cabine, U-Banca Transilvania a controlat întâlnirea. Din nou Andrei Calnicenco a scuturat plasa de la mare distanță pentru 41-50. Darrin Dorsey a desprins echipa oaspete la 15 puncte, 46-61. Drept urmare, trupa lui Aco Todorov a cedat. Tony Esley a stabilit cea mai mare diferență a partidei, 58-81, printr-o aruncare de la semi-distanță.

SCM U Craiova nu ne-a mai putut ajunge, așa că baschetbaliștii noștri au terminat campionatul cu o victorie. Totodată, a fost ultimul joc al lui Aleksandar Rasic ca baschetbalist profesionist.

DORIN PINTEA, antrenor U-Banca Transilvania:

Mă bucur că am reușit să câștigăm al doilea meci și că am terminat pe locul trei. Rămâne un gust amar că nu am reușit să jucăm finala și că s-a întâmplat ce s-a întâmplat în toate aceste zile. Rasic a fost un jucător determinant și în finala mică, reușind să contribuie cu vârf și îndesat la victoriile obținute. I-am mulțumit după meci și rămâne un jucător de mare valoare. Este printre cei mai buni care au evoluat vreodată în România.

SCM U Craiova - U-Banca Transilvania 79-92 (20-21, 16-19, 18-26, 25-26)

Parteneri