imagine articol

Prezentarea formației Medi Bayreuth, adversarul de săptămâna viitoare al baschetbaliștilor noștri

U-Banca Transilvania o va înfrunta în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup pe Medi Bayreuth din Germania. Primul meci va avea loc săptămâna viitoare, pe data de 4 martie, la BTarena. Returul se va desfășura șapte zile mai târziu în Bavaria.

Întrecerile europene la nivel de club au luat pauză, din cauza partidelor disputate de echipele naționale. Totuși, baschetbaliștii lui Duško Vujošević și Mihai Silvășan pregătesc intens jocul din weekend cu Steaua, dar și dubla de foc din FIBA Europe Cup. 

Medi este un club fondat în anul 1975, care a câștigat o dată campionatul și o dată Cupa Germaniei. În stagiunea precedentă, viitorii noștri adversari au ocupat locul 12 în Bundesliga, acolo unde au promovat în 2010. De asemenea, în sezonul 2016-2017 al Bundesligii, trupa din Bayreuth s-a clasat pe patru, într-o competiție dominată de Bayern Munchen sau Alba Berlin. La ora actuală, Medi se află pe 11, cu un bilanț de 9 victorii și 11 eșecuri.

În FIBA Europe Cup, gruparea din Bayreuth a fost în primă instanță repartizată într-o grupă cu Ventspils, Sigal Prishtina și Apoel Nicosia. Germanii au încheiat grupa pe locul 2, acumulând 4 succese și 2 eșecuri. Ulterior, în grupa I, Medi a repurtat 5 rezultate pozitive și doar un eșec, ajungând fără probleme în faza eliminatorie. 

Pe banca germanilor stă Raoul Korner, un tehnician austriac în vârstă de 45 de ani. Acesta a mai pregătit echipe precum Zepter Viena, Heroes Den Bosch sau Löwen Braunschweig. Korner are la dispoziție un lot alcătuit din șase baschetbaliști americani și șase nemți. Numele importante par a fi Reid Travis, James Woodard sau Bryce Alford. Absolvent al colegiului Kentucky, Travis este cel mai bun marcator al lui Medi în FIBA Europe Cup, acumulând medii de 14.8 puncte și 5.8 recuperări.  Căpitanul lui Medi este Bastian Doreth, un conducător de joc în vârstă de 31 de ani. 

Medi își desfășoară partidele de pe teren propriu la Oberfrankenhalle, o arenă de 3.500 de locuri. Acolo va disputa U-Banca Transilvania confruntarea retur, programată pe 11 martie. 

Prețurile biletelor sunt:

  • 10 lei online (AICI)
  • 12 lei la casa de bilete din BTarena
  • 50% reducere pentru elevi (copii de la 6 ani), studenți și pensionari. Oferta este valabilă doar la achiziționarea biletelor de la casieria bilete.ro din incinta BTarena;
  • Gratuitate pentru copiii cu vârsta de până la 6 ani, fără a fi asigurat locul pe scaun;
  • Gratuitate pentru persoane cu dizabilități: abonamentele se pot ridica de la casa de bilete în baza cărții de identitate și a certificatului de handicap.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit