imagine articol

U-Banca Transilvania își măsoară miercuri forțele cu BCM U Pitești

U-Banca Transilvania o înfruntă miercuri, 4 decembrie, pe BCM U FC Argeș Pitești, în etapa cu numărul IX a Ligii Naționale. Duelul va avea loc la BTarena cu începere de la ora 19:00 și nu va fi transmis.

Baschetbaliștii noștri sunt în mare formă, din moment ce s-au calificat între cele mai bune 16 grupări din FIBA Europe Cup. Totodată, trupa ardeleană nu a suferit până acum gustul înfrângerii în Liga Nationalã,acumulând opt victorii din tot atâtea posibile. Ultima dată, clujenii au trecut la pas de Dinamo, scor 101 la 90.

De partea cealaltă, Piteștiul are parte de un început de sezon modest. O singură victorie în șapte meciuri a determinat conducerea argeșeană să ia măsuri, astfel că Florin Nini a fost înlocuit de Hristu Șapera. Tehnicianul bucureștean a mai pregătit-o pe BCM U Pitești și chiar a debutat pe banca în eșecul din weekend cu Timișoara, scor 99 la 96. De asemenea, formația din Trivale a suferit o înfrângere neașteptată și în Cupa României, pe terenul Focsaniului.

Dacă U-Banca Transilvania conduce clasamentul, Piteștiul se află pe locul opt, cu un total de nouă puncte. Argesenii au un punct mai puțin decât SCM U Craiova, ocupanta poziției a șaptea.

În tur am avut parte de o încleștare aprigă între U-Banca Transilvania și BCM U Argeș Pitești. Studenții au câștigat după prelungiri cu 85 la 83.

Duško Vujošević, antrenor coordonator U-Banca Transilvania:

Între cele opt echipe care sunt în această grupă diferența de valoare este mică. Dacă ne uităm în clasament, nu trebuie să ne lăsăm înșelați de poziția lor. Pitești are un lot mult mai valoros față locul pe care îl ocupă în momentul de față. Din motive pe care nu le știm, echipa lor nu a arătat încă adevarata ei valoare. Cu siguranță vor veni foarte motivați pentru că nu au ce pierde. Va fi un meci greu pentru care trebuie să fim foarte focusați.

Parteneri