Organizatorii European Youth Basketball League, competiția continentală sub egida FIBA la care clubul nostru participă de câțiva ani, au anunțat închiderea sezonului 2019-2020 și deschiderea înscrierilor pentru noul sezon.

Cu această ocazie, au fost anunțați remarcații sezonului proaspăt încheiat, printre care se numără și doi dintre sportivii noștri.

La categoria Under 14, niciunul dintre sportivii noștri nu a fost evidențiat, însă echipa noastră primise un wildcard pentru a participa la Play-Off-ul competiției. U-BT, pregătită de Mihai Racovițan, urma să întâlnească Atomcity-RICSILLA (HUN), BC Balkan (BUL), Oxygen Orange1 (ITA), TJ Sokol Prazsky (CZE), EGE ASIST (TUR), KK Vardar (MKD) și Basket Rimini Crabs (ITA).

La categoria superioară, Under 15 (antrenor Sergiu Popa), în ciuda unui sezon european nu foarte reușit, încheiat cu o victorie și șapte înfrângeri, unul dintre sportivii noștri a fost inclus în a treia echipă a sezonului. Este vorba despre Tudor Somăcescu, care i-a convins pe oficialii ligii că merită această distincție chiar dacă a evoluat în doar unul dintre cele două turnee.

Tot Tudor Somăcescu a fost reprezentantul clubului nostru la categoria Under 16, unde a reușit să prindă a doua echipă a turneului, dar și All Young Team, având în vedere că este mai mic cu un an decât categoria. U-BT, antrenată de Horia Pascu, a ratat la limită calificarea în Play-Off.

La cea de-a patra categorie, Junior, clubul nostru a înscris o echipă antrenată de Milorad Perovic și compusă din sportivi mult mai mici decât categoria Under 20, respectiv născuți 2003, 2004 și 2005. Chiar și așa, U-BT a reușit șase victorii și două eșecuri, calificându-se în Play-Off.

Tudor Somăcescu a prins și aici All-Young Team, iar Ștefan Grasu a fost selecționat în Best Five-ul întrecerii.

Așadar, sezonul 2019-2020 se încheie fără a se disputa Play-Off-urile Diviziei Central-Europene.