imagine articol

ATENȚIE: Se suspendă meciurile de juniori și Liga I

Federația Română de Baschet a anunțat suspendarea competițiilor din cadrul Campionatelor Naționale de Juniori și Liga I.

Decizia a fost luată ca urmare ca închiderii școlilor în perioada 11-22 martie, cu posibilitate de prelungire a perioadei pentru prevenirea extinderii virusului COVID-19.

Iată  comunicatul postat de Federația Română de Baschet pe site-ul propriu, frbaschet.ro:

Având în vedere noile măsuri impuse, luni seara, de autoritățile române, privind prevenirea extinderii  virusului COVID-19, și anume închiderea tuturor școlilor și grădinițelor între 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade, Consiliul Director al FRB a decis, astăzi, în regim de urgență, cu majoritate de voturi, următoarele:

1. Suspendarea pe durata închiderii unităților de învățământ preuniversitare a tuturor competițiilor oficiale de baschet la nivel de juniori, inclusiv U20, organizate de catre FRB și de către Asociațiile Județene de Baschet și Asociația Municipală de Baschet București. Din cauza faptului ca în Liga 1 activează preponderant sportivi juniori, se decide și supendarea acestei competiții pentru aceeași perioadă.2. Pentru operativitate în luarea deciziilor, se instituie un Comitet pentru Situații de Urgentă care va putea lua orice hotărâre necesară în domeniul baschetablistic în contextul prevenirii epidemiei de COVID-19. Comitetul pentru Situații de Urgență din cadrul FRB este format din Horia Paun, Dan Berceanu, Claudiu Fometescu și Doru Toma

Echipele de juniori ale clubului nostru care aveau programate meciuri în perioada 11- 22 martie sunt:

  • Liga I: semifinale play-off - 19, 24 și 29 martie
  • U16: meci programat în 21 martie: U-BT Cluj-Napoca - Dinamo CSȘ 6 București
  • U14: Turneu amânat în EYBL. Acesta trebuia sa aibă loc în perioada 2-5 aprilie, în Bulgaria. 
  • U13: Turneele din etapa a 8-a unde avem două echipe participante. Aceste turnee erau programate în perioada 14-15 martie.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit