imagine articol

Mihai Popa: ”Progresul sportivilor mei este vizibil, îi felicit pentru asta!”

Generația 2007 a clubului nostru este pregătită de Mihai Popa, baschetbaliștii noștri având parte de meciuri încinse în campionat. Cu un bilanț pozitiv, de 9 victorii și 5 înfrângeri, echipa U-BT 1 înscrisă în Campionatul Național Under 13 se află în cărțile calificării la Turneul Final, ocupând după 7 etape poziția a 3-a în Clasamentul General al Grupelor C și D. 

u-bt.ro: Cum este această perioadă pentru tine? Cum îți petreci timpul acasă, cu cei doi copii gemeni, fată și băiat, amândoi în clasa I. Cum e cu școala online?

Mihai Popa: Este o perioadă grea prin care trecem cu toții. Nu am crezut vreodată că cineva poate să îmi spună să nu ies din casă vreo două luni, dar dacă acestea sunt regulile, trebuie să le respectăm. Îmi petrec timpul alături de copii și de soție. Dimineața, copiii au orele online, după ore își fac temele, iar după-masa ne-o rezervăm pentru jocuri în familie. Glumind un pic, avem norocul că avem niște vecini înțelegători, care încă nu s-au plâns de gălăgia pe care o facem. 
În rest, am început cursurile pentru antrenori online și sunt sunt prezent la fiecare curs.

u-bt.ro: Ce program au jucătorii de la echipa ta, cea de Under 13?

Mihai Popa: Țin legătura cu toți băieții prin WhatsApp. Le-am trimis tuturor un program de pregătire fizică, le-am trimis și niște exerciții pentru aruncare, mai mult pentru tehnica aruncării, încercăm să punem accent pe corectitudinea aruncării în această perioadă. Pentru cei care au posibilitatea și stau la casă, care au curte, le-am dat niște exerciții de dribling. Toți copiii lucrează și îmi trimit filmările cu ei.

u-bt.ro: Care ar fi, în opinia ta, variantele pentru reluarea / continuarea campionatului la categoria Under 13?

Mihai Popa: Încă nu știm nimic sigur, nu știm când vom putea relua antrenamentele, cert este că stăm de două luni și jumătate și încă o să mai stăm cel puțin o lună. După părerea mea, după așa o lungă perioadă de pauză avem nevoie de cel puțin o lună, o lună și jumătate de pregătire ca să ajungem la un nivel optim de joc. Deci mă gândesc că undeva pe la sfârșitul lunii august, început de septembrie să putem să începem meciurile.

u-bt.ro: Cum ai caracteriza evolutia echipei tale până acum?

Mihai Popa: Eu am preluat această echipă, generația 2007, în urmă cu doi ani. Sunt foarte mulțumit de cum au înțeles băieții care sunt cerințele mele, de modul cum trebuie să se antreneze. Vreau să îi felicit pe toți sportivii, în opinia mea progresul lor este vizibil în toată această perioadă petrecută cu mine.

u-bt.ro: Ai un mesaj pentru sportivii U-BT?

Mihai Popa: Mesajul meu pentru toți sportivii  de la U-BT este să creadă în forțele lor proprii, să muncească din greu la antrenamente și, cu siguranță, o să aibă o șansă să își îndeplinească visul și anume acela de a ajunge jucători de baschet.

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit