imagine articol

Mihai Racovițan, antrenor Under 14: Vrem să fim campioni, dar mai importantă e dezvoltarea jucătorilor!

Generația 2006, care constituie echipa noastră de Under 14 în acest sezon, a fost prima care a reluat antrenamentele. Motivul este participarea în European Youth Basketball League (EYBL), această categorie fiind prima care începe competiția.

Clubul nostru va fi chiar organizator al primului turneu EYBL din faza grupelor. Astfel, cele 9 echipe participante în Grupa B se vor întâlni la Cluj-Napoca în perioada 5-8 septembrie.

Palmaresul generației 2006 numără până acum un loc 7 la categoria Babybaschet, medalii de bronz la Minibaschet și titlul de campioană națională obținut în sezonul precedent, la categoria Under 13.

Thumbnail

În acest an, antrenor principal al echipei va fi Mihai Racovițan, care ne-a dezvăluit într-un scurt interviu gândurile cu care pornește la drum în noul sezon.

u-bt.ro: Under 14 este prima echipă de juniori a clubului nostru care s-a reunit deja. În sezonul ce urmează, te vei ocupa de generația 2006, una care are proaspătă amintirea medaliilor de aur, cucerite la începutul verii la categoria Under 13, pregătiți fiind de Mioara Iurian și Andrei Cosma. Ce îți propui pentru noul sezon în Campionatul Național?

Mă bucur că am preluat această echipă, la recomandarea Mioarei Iurian. Deja am inceput sa îi cunosc pe băieți și, din primele antrenamente, am văzut o dorință foarte mare de joc și de antrenamente la majoritatea copiilor. Din punct de vedere al așteptărilor pe plan național, aș fi ipocrit să zic că nu mă interesează cucerirea titlului de campioană, dar mai importantă este dezvoltarea jucătorilor!

u-bt.ro: Sunteți prima generație care s-a reunit, pentru că veți fi primii din tot clubul care încep meciurile oficiale. În 5 septembrie va debuta la Cluj-Napoca Grupa B a EYBL. Sunt importante participările în competițiile continentale la acest nivel de vârstă?

Dacă pe plan local clubul nostru este deja o forță, trebuie să facem pasul mai departe și să arătam că oferim un baschet de calitate și pe plan european. Aceste competiții precum EYBL sunt prilejul perfect de a arăta acest lucru și consider că fiecare club care dorește să investească în formarea de jucători ar trebui să participe la astfel de competiții continentale.

u-bt.ro: Grupa B cuprinde nume sonore ale baschetului european juvenil, veți avea adversari puternici, precum Oxygen Orange1 din Italia, Bayern Munchen din Germania sau Inter Bratislava, din Slovacia. Ce speranțe ai de la acest sezon continental?

Într-adevăr, în grupa din care facem parte sunt niște echipe, mai bine zis academii ce adună jucători de la mai multe echipe, foarte puternice. Sperăm să jucăm un baschet frumos, specific acestei vârste și să ajungem cât mai departe în competiție.

u-bt.ro: Din acest sezon, departamentul sportiv al clubului este coordonat de legendarul antrenor Duško Vujošević. Ce înseamnă acest lucru pentru tine, ca antrenor de juniori și pentru U-BT?

Faptul că avem atât de aproape de noi o legendă a baschetului european ne bucură enorm pe toți antrenorii clubului! Trebuie doar să știm cum să "furăm" cât mai multă meserie, pentru că avem de la cine... HAIDE ”U”!!!

Parteneri