imagine articol

U18: România ratează prima victorie

Selecționata Under 18 a României, antrenată de Hristu Șapera și Răzvan Cenean, a fost aproape de prima victorie la Campionatul European Divizia B, ce se desfășoară în aceste zile la Oradea. 

Tricolorii au început în forță meciul de duminică, cu Elveția, și au condus cu 5-0, însă a urmat o perioadă de secetă de aproximativ zece minute, timp în care adversarii s-au desprins (25-8, min. 14). 

Imprecizia sportivilor noștri, mai ales de dincolo de semicerc, coroborată cu numărul mare de mingi pierdute au alimentat elvețienii cu multe posesii, iar diferența a continuat să fie de 15-20 de puncte până la pauză. 

La revenirea de la cabine, tricolorii au început să pătrundă mai curajos, Rotaru, Todea și Vasile au găsit ținta de la distanță și ecartul s-a spulberat. Cu patru minute înainte de final, România era la două puncte în spatele elevețienilor, însă efortul depus a lăsat urme mai ales în defensivă, unde câteva greșeli le-au permis adversarilor să se desprindă din nou, de data aceasta decisiv.

Elveția - România 61-51 (20-8, 13-10, 13-16, 15-17)

Marcatori România: Rotaru 13 (4 rec., 2 p.d., 5 int.), Todea 9 (3 rec.), Cotoară 6 (13 rec., 1 int., 1 capac), Cârcoană 6 (5 rec., 1 int.), Brie 6 (2 rec.), Vasile 5 (8 rec., 1 p.d., 2 int.), Lungoci 3 (2 rec., 2 p.d., 2 int.), Axinte 2 (3 rec., 2 p.d., 2 int.), Domocoș 1 (1 rec., 1 p.d.). A mai jucat Hara.

Meciul a contat pentru Grupa A, România și Elveția schimbând în urma acestui rezultat pozițiile în clasament. Tricolorii au coborât pe ultima poziție, iar elvețienii au urcat pe 5.

Celelalte două meciuri se dispută duminică seara, respectiv Bulgaria - Estonia și Belgia - Polonia. 

Mâine este zi de pauză, iar marți România va juca cu Bulgaria, Polonia cu Elveția și Estonia cu Belgia.

Parteneri