imagine articol

U18: Suntem campioni!

Echipa noastră de Under 18, antrenată de Răzvan Cenean și Mihai Racovițan, sprijiniți de preparatorul fizic Andrei Bălan, au câștigat medaliile de aur în cadrul Turneului Final 2A al categoriei, desfășurat în acest week-end la Oradea.

Adversarul din finală a fost chiar echipa gazdă, LPS Bihorul CSU Oradea, însă meciul nu a avut istoric, fiind relativ echilibrat doar în primele minute. 

LPS Bihorul CSM Oradea - U-BT Cluj-Napoca 62-103 (19-26, 13-23, 14-31, 16-23)
Marcatori U-BT:
Cârcoană 29 (8 rec., 3 p.d., 2 capace), Lungoci 17 (4 rec., 1 p.d.), Todea 14 (4 rec., 8 p.d., 2 int.), Axinte 14 (4 rec., 1 p.d., 1 int.), Domocoș 8 (4 rec., 3 p.d.), Brie 7 (8 rec., 2 p.d.), Diaby 4 (8 rec., 1 int., 2 p.d.), Orban 4 (3 rec.), Mariș 4 (1 rec., 1 int.), Rotaru 2 (2 rec.), Divoiu (2 rec., 1 p.d.), Mariș (1 p.d., 1 int.).

Ca distincții individuale, sportivii noștri au primit Cel mai bun pasator – Tudor Todea și Cel mai de perspectivă jucător – Mihai Cârcoană. Totodată, Mihai Cârcoană și Toma Lungoci au fost selecționați în echipa ideală, în timp ce Mihai Cârcoană a fost desemnat MVP-ul turneului! 

Este o încununare a unui sezon de excepție pentru sportivii pregătiți de Răzvan Cenean și Mihai Racovițan, care au un palmares de 29 de victorii din tot atâtea meciuri jucate în campionat!

Vom reveni cu declarații și detalii după festivitatea de premiere.

FOTO: raxsport.ro
 

MIRCEA CRISTESCU, vicepreședinte executiv U-BT:

”Felicit jucătorii pentru această performanță, mă bucur că printre ei avem șase jucători de lot național, felicit staff-ul, pe Răzvan și pe Mihai, alături de kinetoterapeutul juniorilor noștri, pe Vlad. Însă în același timp îi felicit pe toți antrenorii care, pe parcursul junioratului acestor sportiv, i-au ajutat să ajungă acolo unde sunt acum! Acum ne bucurăm alături de ei, însă pentru ei urmează o vară de muncă, pentru că suntem convinși că o parte dintre ei se vor antrena alături de echipa noastră de seniori și probabil vor și juca acolo!”

RĂZVAN CENEAN, antrenor U-BT:

”Mă bucur că am reușit să confirmăm statutul de favoriți ai turneului și să devenim campioni. Felicit întreaga echipă, staff-ul - pe Mihai Racovițan și pe Andrei Bălan, pentru munca depusă în acest sezon. Îi felicit pe jucători pentru muncă și pentru modul în care s-au exprimat pe teren și mulțumim părinților care ne-au susținut nu doar la acest turneu final, ci pe parcursul întregului sezon. Este un rezultat meritat după felul în care am jucat, după cât de mult au muncit acești copii, care în continuare își urmează visul de a juca baschet la un nivel cât mai înalt. Sperăm că pe câțiva dintre ei îi vom vedea acolo. Nu în ultimul rând, mulțumesc familiei mele, care m-a suportat în această perioadă ceva mai delicată și vreau să mulțumesc și conducerii clubului pentru condițiile create de a face performanță. Avem 29-0 raport între victorii și înfrângeri, ne dorim ca în sezonul următor să continuăm numărătoarea și să avem tot zero în dreptul înfrângerilor. Vizavi de sportivii selecționați în Best Five, Mihai Cârcoană și Toma Lungoci merită fără doar și poate această selecționare, însă nu ar fi reușit fără colegii lor de echipă, care au realizat că împreună sunt de neoprit, cel puțin în campionat. Sper că titlul acesta să deschidă drumul în acest sezon și pentru altele, la celelalte categorii de vârstă, dar și la seniori! Le urez succes tuturor!”

Parteneri

BT
CompexitPrimaria Cluj NapocaAegon
Regina MariaBoschPeakVisit ClujIzvoarele CalimaniReco SportConsiglierifoundeverLeierBrother at your sidePMA InvestCardiofit