imagine articol

U-Banca Transilvania începe campionatul cu un derby pe teren propriu

U-Banca Transilvania joacă duminică, 29 septembrie 2024, primul meci în Liga Națională Getica 95. La BTarena sosește principala noastră rivală, CSM CSU Oradea, iar fluierul de start al disputei se va da la ora 19:00. Bilete la meci pot fi achiziționate AICI, în vreme ce confruntarea va fi transmisă în direct la Digi Sport 4 și Prima Sport 3.

 

Liga Națională a pornit la drum săptămâna trecută, dar U-Banca Transilvania a stat în prima etapă. Astfel, jucătorii noștri au debutat oficial în noua stagiune cu o partidă în BKT EuroCup, împotriva slovenilor de la Cedevita Olimpija Ljubljana. Din păcate, nu am obținut rezultatul dorit, alb-negrii pierzând la mare luptă cu scorul de 93-86. Drept urmare, Richard și compania sunt dornici să înceapă cu dreptul campionatul.

 

CSM CSU Oradea a înfruntat-o în etapa inaugurală pe Steaua București și a repurtat o victorie clară pe teren propriu, scor 94-67. Kris Richard i-a condus pe bihoreni spre victorie prin cele 22 de puncte, în timp ce Donatas Tarolis a adăugat 17 puncte. De asemenea, s-au evidențiat și noile achiziții ale formației lui Cristian Achim, astfel că Paulius Petrilevicius, Sayeed Pridgett și Travante Williams au combinat pentru 32 de puncte. 

 

U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea s-au întâlnit și în perioada de pregătire, la Memorialul Antonio Alexe. Favoriții noștri au reușit să se impună chiar în finală, scor 93-84. De notat faptul că în acel meci nu au evoluat Patrick Richard, Karel Guzman, Adam Mokoka și Tudor Șomăcescu. 

 

Pe de altă parte, ne așteptăm la o confruntare total diferită, în condițiile în care CSM a jucat și alte meciuri oficiale. Imediat după amicalul cu U-Banca Transilvania, „leii” au plecat în Turcia cu gândul de a se califica în grupele Basketball Champions League. La turneul de la Antalya, CSM CSU Oradea a învins-o pe Caledonia Gladiators din Scoția, apoi a pierdut decisivul cu PAOK Salonic. Drept urmare, vicecampioana României va continua în FIBA Europe Cup.

 

De evidențiat că U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea se înfruntă pentru prima oară într-un joc oficial după finala din sezonul precedent, adjudecată de către clujeni cu 4-1 la general. Totodată, Brandon Brown va juca pentru prima dată ca adversar al nostru la BTarena. Potrivit unei statistici disponibile pe site-ul Federației Române de Baschet, U-Banca Transilvania are un bilanț de 41 de victorii în fața CSM-ului, pierzând alte 25 de dispute.

 

Partida de duminică va fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Alin Faur, Laurențiu Grigoraș și Șerban Rașoga. Observator din partea Federației Române de Baschet va fi Doru Vinași. 

 

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

 

Este primul meci pe care îl jucăm în Liga Națională. Întâlnim o echipă bună, principala noastră contracandidată la titlu. Evident că ne dorim să câștigăm, venim după un meci nu tocmai reușit în Europa. Pentru meciul de mâine vor rămâne în afara lotului D.J. Seeley și DeShawn Stephens. De asemenea, Karel Guzman este în continuare în proces de recuperare, la fel ca Tudor Șomăcescu. Cred că avem resursele necesare pentru a face un meci bun și a câștiga. Ne concentrăm foarte mult pe jocul nostru și vrem să ne îmbunătățim evoluția din mai multe puncte de vedere. 

 

HAIDE "U"
0

Parteneri